Woodpeckers D1 – Silvertown Lions D1

Op dinsdagavond 23 januari reisden de dames van Silvertown Lions af naar het Houtense om een vriendschappelijke oefenwedstrijd te spelen tegen de dames van de Woodpeckers.

Beide teams hebben nieuwe speelsters die nu al een tijd aan het trainen zijn. Maar meeste lezers weten er niets gaat boven het spelen van een echte wedstrijd. Hoe leuk, conditioneel en uitdagend de trainingen en onderlinge partijtjes ook zijn.

Speelster, maar tevens ook trainster, van de Silvertown dames Veron woont in Houten. Toen haar oudste zoon wilde basketballen zijn zij bij de plaatselijke basketbalvereniging de Woodpeckers gaan kijken. Daar speelt haar zoon nu alweer twee jaar en voor degene die Veron kennen… jullie begrijpen wie het team is gaan trainen en coachen. Tijdens een trainersbijeenkomst raakte zij in gesprek met José. José traint meerdere teams bij de Woodpeckers, waaronder ook het damesteam. Tijdens het gesprek kwamen beide tot de conclusie dat het een leuk idee zou zijn om eens een oefenwedstrijd tussen beide damesteams te organiseren.

En zo geschiede het op 23 januari…

Om 19:45 uur worden de auto’s geparkeerd. Even het schoolplein oversteken en dan sporthal ‘De Slinger’ in. De dames die in het verleden eerder in Houten hebben gespeeld, halen al lachend herinneringen op terwijl er naar een kleedkamer wordt gezocht. In de kleedkamer hangt een gezellig sfeer en geheel ouderwets wordt er een klein boxje aan geslingerd. Met een lekkere remix van het liedje ‘Girls just wanna have fun’ worden de tenues uitgedeeld. Er worden nog wat vragen gesteld door de nieuwe speelsters. Ondanks dat ze het een beetje spannend vinden, hebben ze er net als de anderen enorm veel zin in.

Omdat het op een trainingsavond is van de Woodpeckers zijn er op het moment van binnenkomen nog trainingen in volle gang. Maar naast het veld waar we straks gaan spelen is een herenteam op een half veld bezig en mogen wij van de andere helft gebruikmaken. Alsof we dit al jaren doen, starten we onder leiding van onze captain (Femke) de warming-up. Langzaam komen ook de dames van de Woodpeckers de zaal binnen en stiekem wordt er naar elkaar gekeken. Al snel worden er wat oude bekende gesignaleerd en er hangt een licht gespannen, maar gezellige sfeer.

Het eerste kwart gaat van start en het is gelijk aan. De dames van de Woodpeckers maken een vliegende start en staan al snel met 4 punten voor. De damesteams zijn zeer aan elkaar gewaagd. Mooie aanvallen en sterk verdedigend werk zorgen voor een spannende eerste 10 minuten die eindigde in een gelijke stand: 14-14.

Tijdens het tweede kwart is de gretigheid naar de bal bij beide teams goed te merken. Nieuwe dame bij Silvertown Yvonne laat zich niet zomaar van de bal af zetten en zorgt voor een paar mooie assists. Beide teams maken gebruik van de mix tussen nieuwe basketbalsters en ervaren dames. De scores gaan opnieuw gelijk op en met een score van 26 -27 in het voordeel van Silvertown gaan de dames de rust in.

Tijdens de rust worden er bij beide teams laatste tactische elementen besproken. Veron geeft aan dat er meer gebruik gemaakt mag worden van de speelsters die laag bij de bucket staan. ‘Blijf voor eigen kansen gaan, veel breed houden in de aanval en slim verdedigen. We moeten nu het verschil willen maken en laten zien wat we kunnen!’

Het derde kwart gaat van start en de woorden tijdens de rust hebben goed gedaan voor de dames van Silvertown. Ondanks het verdedigende werk van de Woodpeckers, worden de centers Cootje en Kim veelvuldig gevonden. Een snelle pass actie tussen Angelique en Danique zorgen eveneens voor een paar mooie punten en zo slagen de dames van Silvertown er in om maar liefst 24 punten te maken. Dit leidt tot een eindstand van het derde kwart van 30-51.

In het vierde kwart gaat het nog steeds voor de wind voor de dames van Silvertown. Door te vertragen in de aanval en voor zekere scores te gaan spelen de dames van Silvertown de wedstrijd uit. Hierbij slaagt nieuwkomer Eline er nog in een mooi afstandsschot te raken. De wedstrijd word gewonnen door de dames van Silvertown Lions met 34-61.

Beide teams kijken terug op een geslaagde wedstrijd, eentje die voor herhaling vatbaar is! Dus hierbij nodigen de dames van Silvertown Lions de dames van Woodpeckers uit voor een wedstrijd in het Schoonhovense.