Nour (10 jaar) uit Schoonhoven had de opdracht van school gekregen om een onderwerp te kiezen om over te presenteren. Hij koos voor een presentatie over vluchtelingen. Dit omdat er het afgelopen jaar meerdere kinderen met een vluchtachtergrond nieuw op school kwamen.

Nour begon met het lezen over het onderwerp en het in kaart brengen van cijfers. Met alle informatie die hij had verzameld maakte hij een presentatie. Maar daar wilde hij het niet bij laten. Hij wilde meer voor deze kinderen doen en graag zijn passie voor basketbal delen met hen.

Twee keer per week gaat Nour naar basketbaltraining. Dit vindt hij ontzettend leuk om te doen. Daarom heeft hij bedacht om een basketbal les aan te bieden aan kinderen met een vluchtachtergrond. Met hulp van het team van Vluchtelingenwerk Schoonhoven, coach Robert van de Silvertown Lions en #sporthaldemeentschoonhoven heeft Nour zijn plan kunnen uitvoeren.

De kinderen hebben een geweldige tijd gehad. Samen lekker sporten, nieuwe vrienden gemaakt en liefde voor sport delen. Het was inspirerend om te zien hoe Nour zich heeft ingezet om anderen een leuke tijd te geven.

Nour is een voorbeeld voor ons allemaal en laat zien dat we allemaal iets kunnen bijdragen aan een betere wereld, hoe klein onze acties ook mogen lijken. Laten we allemaal een beetje meer zoals Nour zijn!

#vluchtelingen #vluchtelingenwerk #krimpenerwaard #sportenverbind #ietsoverhebbenvooreenander