Op zaterdag 27 november was het zover: de Dames van Silvertown Lions mochten het enthousiasme dat was ontstaan tijdens de eerste 3×3-speelronde, ruim 5 weken eerder, omzetten in mooi basketbalspel tijdens de tweede speelronde. Het is nog even wennen dat er zoveel tijd tussen de wedstrijddagen zit, maar met des te meer energie en ambitie vertrokken we richting Topsportcentrum Almere. De sporthal bleek mooi aangekleed met 3×3-banners en een fotomuur van Basketball Nederland, dus er zijn direct wat teamfoto’s geschoten. Onze eigen mascotte Sil de Leeuw was overigens ook populair, waardoor de dames op wat extra aanmoediging van de MC/presentator van de dag konden rekenen.

Niet veel later was het tijd voor waar we voor gekomen waren: de eerste wedstrijd ging van start. Het was toch weer even wennen, dat hoge tempo van het 3×3-basketbal. Hoewel we qua spel aan onze tegenstanders (Volharding D1) gewaagd leken, eindige de wedstrijd helaas in een verlies van 11-4.

Gelukkig leken de ballen die in de eerste wedstrijd niet vielen, in wedstrijd 2 tegen Yellow Sox juist wél met gemak de weg door de ring te vinden. Resultaat? Een mooie 5-11 overwinning.

Aangezien we alle tegenstanders al eens zijn tegengekomen in de wedstrijddag in oktober, wisten we dat we het tegen sommige teams waarschijnlijk zwaarder zouden krijgen, dan tegen anderen. In het geval van Barons 3×3 bleken onze zorgen vooraf terecht: met een 6-19 verlies kwam een uitschakeling vóór het verstrijken van de 10 minuten speeltijd (dit gebeurt bij 21 punten) ons voor het mooie nét iets te dichtbij.

Maar… In de halve finale kon SL een prachtige wedstrijd laten zien! De dames wisten elkaar te vinden en het ene na het andere schot was raak. Met een 10-7 winst mochten we door naar de FINALE!!!

‘Helaas’ troffen we de dames van het eerder genoemde Barons 3×3 in deze laatste wedstrijd, die zij verdiend wonnen. Met een 5-12 eindstand was het verschil echter een stuk kleiner dan eerder op de dag en daarmee voldoende reden om tevreden onze “spelersbus” in te stappen. Een korte stop bij de McDonald’s vonden we daarom ook zeker verdiend 😉

Dat de volgende 3×3-dag op 8 januari helaas gecanceld zou worden, wisten we toen nog niet. Inmiddels kijken we alweer uit naar Speelronde 4 op zaterdag 26 februari; we hopen jullie snel verslag te kunnen brengen van weer een (ongetwijfeld) gezellige en (hopelijk) succesvolle dag!