Vorige maand was het zover. Op 23 oktober reisden wij met z’n vijven af naar Bakel voor ons eerste 3×3 toernooi. Met z’n allen in de bus zorgen al voor de eerst voorpret. Want dat komt niet vaak voor, een heel team in 1 auto.
We waren ruim om tijd in de sporthal, dus konden voor onze eerste wedstrijd nog op ons gemak een bakkie koffie doen en wat warmlopen. We bespraken nogmaals de regels en waren benieuwd wat we konden verwachten aan tegenstanders. Ergens voorbereid op een nederlaag, maar wel met volle moed gingen we onze eerste wedstrijd in…

En wat was dat leuk!! Het spel ging vlot, we waren aan elkaar gewaagd en aan het einde wisten we zelfs de pot te winnen!! 5 – 4 voor Silvertown Lions! De tweede wedstrijd was wel andere koek… Alles maar ook echt alles ging raak bij de tegenstander. En aangezien een score van buiten de driepuntenlijn 2x zoveel oplevert (een gewone score is 1 punt, een score van buiten de driepuntenlijn is 2 punten), liep het puntental bij de tegenstander als heel snel hoog op. We hadden een nieuw doel: niet met 21 punten de wedstrijd eerder laten stoppen. En dat is gelukt! Op het randje weliswaar… wedstrijd twee: 3 – 20.

Wedstrijden drie en vier waren ook weer leuke potten waar we als tegenstanders meer aan elkaar gewaagd waren. Helaas niet genoeg om te winnen.. resp. werd het 7-11 en 3-9.. Maar agh, het waren hadden echt lekker gespeeld en dit geeft alleen maar ruimte om te trainen voor de volgende keer!
De laatste wedstrijd werd een thriller! Continue bleven de scores ongeveer gelijk en tot de laatste seconde bleef het spannend! Helaas… we verloren hem net met 8-9. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Wat een heerlijke dag was het en wat hebben genoten van alle wedstrijden! Met een goed gevoel gingen we richting huis. En onderweg gingen we nog gezellig uit eten om de geslaagde dag af te sluiten!

We hebben nu al zin in a.s. zaterdag 27-11-2021.. want dan staat de tweede dag 3×3 op de planning!