Op zaterdag 14 december was het dan zover, het 50 jarig bestaan van Silvertown Lions. En we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde, geweldige dag!!

Het begon in de ochtend met een leuke clinic van oud-international Henk Pieterse. Zo’n dertig van onze jongste leden, en ook niet leden, deden hieraan mee en waren zichtbaar aan het genieten. En die niet alleen! Want naast dat de kinderen aan de slag gingen met de bal, kreeg Henk ook de ouders het veld op om mee doen.

Na de clinic volgde het 3×3 toernooi. Zes teams gingen hier de strijd met elkaar aan. Maar voordat ze van start gingen, kregen ze eerst een demo, uitleg en warming-up van topbasketballer Bas Rozendaal. Het werd een spannend toernooi, waarbij de teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Een lastminute ingelaste finalewedstrijd zorgde uiteindelijk voor het winnende team.

Met een goed gevulde maag van het heerlijke eten verzorgd door Spek & Spelt, konden we daarna gaan genieten van dé wedstrijd. Speciaal voor deze dag was er een herenteam van oud-SL spelers gevormd om de strijd aan te gaan met een team van oud-internationals. Hand in hand met de kinderen van SL, werden de spelers één voor één voorgesteld op het veld, waarna de wedstrijd kon beginnen.

De eerste helft van de wedstrijd moesten onze heren er nog een beetje inkomen, waardoor ze al snel op achterstand kwamen. Maar in de tweede helft werden de oud-internationals moe en wist SL nog even wat kracht bij te zetten. Helaas was het niet genoeg om de wedstrijd te winnen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Tijdens al deze sportieve activiteiten werd de helft van Meent omgebouwd tot een ware feestzaal. Hier werd de dag dansend en zingend afgesloten tot in de kleine uurtjes. Onder het genot van muziek van alle tijden gingen er van heel wat leden en oud-leden de voetjes van de vloer. Waarbij uiteraard ook de polonaise niet mocht ontbreken!

Het wat echt een onvergetelijke, geslaagde gouden dag!

Daarbij ook veel dank aan onze sponsors: Automobielbedrijf de Bruijn bv, CargoCare Solutions, Hardwork industrial sports, MH2advies, Plus Rechtuyt Schoonhoven, Stedan Beheer, Swaneveld Adviesgroep, Wijnkoperij Huub Oostendorp BV, Zilvertron mechanics&electronics.