Na een minder sterk seizoen 2017-2018 zijn de basketbaldames van het Schoonhovense Silvertown Lions sterk bezig in het basketbalseizoen 2018-2019. Werd vorig seizoen afgesloten als derde van onderen, dit seizoen draaien de dames mee in de top. Van de gespeelde 16 wedstrijden werden er 9 gewonnen, waarmee de dames een derde plaats bezetten in de competitie.

Afgelopen vrijdagavond (8 februari) stond in sporthal de Meent de wedstrijd tegen koploper Jump uit IJsselstein op het programma. De Lions verschenen gemotiveerd aan de start en dat gaf resultaat. Het eerste kwart werd, door uitstekend verdedigend werk, afgesloten met een stand van 12-3. In het tweede bedrijf verslapte de aandacht en had Schoonhoven moeite om tot goede aanvallen te komen, waardoor bij rust de voorsprong slechts een puntje bedroeg. Maar de dames Lions herpakten zich, toonden veerkracht en hielden de krappe voorsprong vast tot het einde van het derde kwart. In het vierde kwart scoorden de dames 10 punten en lieten ze slechts 4 punten toe, waardoor de eindstand 33-27 op het bord kwam. Een welverdiende zege voor Schoonhoven waarmee de Silvertown Lions hun plek in de top verstevigen.